27. tammikuuta 2013

Tonneittain ruokaa

Kenttäkeittimessä kiehuu.
Aamu aloitetaan leppoisasti klo 3.30. Hapuillaan pimeästä tuvasta ulos herättämättä muita tuvan asukkeja. Aamulla  autoa ajaa se jonka silmät parhaiten havaitsee liikettä. Se jonka silmät havaitsevat sen, kun vesi kiehuu, aloittaa puuron keiton. Samaan aikaan toinen toimii kahvin tarjoilijana.
Aamupalan jälkeen aloitetaan lounaan valmistelut, jossa riittää haastetta. Lounas pitää saada ampuma- paikoille, joita meillä on muonitettavana yhdeksän kappaletta. Ja tietysti Johtolassa on oma ruokalinjasto siellä ruokaileville. Oman haasteensa tuo ruoan kuskaaminen ampumapaikoille, koska eri ampumapaikoilla on eri ruokailuajat. Kuskit tulevat kolmen viikon aikana ajamaan n 2200 muonakilometriä. Tämän harjoituksen säät ovat hellineet kokkeja. Viime vuoden hyytävät pakkaset ja jäätyneet vesijohdot ovat vain kultaisia muistoja.


Ravitsemuspäällikkö Jarmo.
Iltavuoro astuu remmiin ja ottaa vastuun päivällisen valmistuksesta. Valmistuksen kannalta lounaan ja päivällisen väli on tavallaan tiukka (esim. jos tuli on päässyt sammumaan, olemma ns. pulassa).
Päivällinen valmistuu kuten lounaskin, yhdeksän ampumapaikan aikataulun mukaan. Myöhästyä ei saa, toisaalta liian ajoissakaan ei saa olla, ettei ruoka pääse jäähtymään.

Linjaston salaattia.
Linjaston pääruokaa.
Keittokatos tuottaa kolmen viikon aikana n 20 000kg ruokaa (sis. kaiken elintarvikkeen).

Blogin avoimen luonteen vuoksi voi vain todeta Leijona Catering oy:n henkilökunnan ja varusmiesten toimineen mitä parhaimmalla tavalla. Emme mainitse sammuneesta tulesta (meinas tulla kiire), kadonneista pihveistä, täpärästä viime hetken pelastuksesta. Löipä eräs henkilö itseään kirveellä jalkaan..

Ps. Ensi vuonna muista vaihtaa fyrkat rahoiksi ennen Heinolaa.

Kokki